Richtlijnen ivm het corona virus:

Wij herstarten geleidelijk aan terug fertiliteitsbehandelingen op.

Dit zal volgens de nationale richtlijnen verlopen nl:  initieel zullen de oudere patiënten (1980 en ouder) en diegene met bijkomend risico indien de behandeling nog langer uitgesteld wordt (lage ovariële reserve, endometriose) kunnen opstarten. Nadien (vermoedelijk 2° helft juni) zullen we de andere patiënten kunnen plannen.

Zolang de grenzen gesloten zijn blijft een behandeling voor buitenlandse patiënten nog niet mogelijk.

Ook raadplegingen zullen geleidelijk aan terug opgestart worden. Deze zullen initieel nog gepland worden in de privé  praktijken. Video consultatie blijft de voorkeur indien mogelijk. U kan een afspraak online boeken.

Het RIZIV heeft beslist dat voor de terugbetaling van fertiliteitsbehandelingen er een uitzondering gemaakt wordt op de maximale leeftijd voor het doorlopen van een cyclus: de leeftijd verhoogt tot 43 jaar en 6 maanden (de machtiging is dus geldig tot de dag vóór 43 jaar en 6 maanden) voor patiënten waarvan de 43e verjaardag valt tussen 14 maart 2020 en 30 september 2020.

Wij blijven telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12u op 016/209030 of per mail. Voor dringende vragen of medische problemen buiten deze uren, ga niet naar spoed! Zij hebben het al druk genoeg! Neem telefonisch met ons contact op op het nummer 0475/202304, wij spreken dan concreet verder met u af.

Zwangere vrouwen worden niet beschouwd als risicogroep. Er is ook geen bewijs dat het virus kan overgaan op uw baby tijdens de zwangerschap.